Mindfulness

Een bewezen methode om beter om te gaan met hoge werkdruk en stress. Als je hard werkt is een zekere mate van stress normaal en nodig om de prestatie te leveren die van je gevraagd wordt. Als de mate van stress die je ervaart echter overgaat in een situatie waarbij je onrustig wordt, moeite hebt om je te concentreren of blijvend moe bent, dan is dit minder plezierig. Gelukkig kun je leren om hier verandering in aan te brengen.

Met Mindfulness leer je om met aandacht naar jezelf te kijken en hoe om te gaan met je jezelf en je werkomgeving. Je leert om los te komen van de gedachten die je doorlopend hebt en die voor al die onrust zorgen. Het is een vaardigheid die je leert door veel te oefenen. Dat vereist enige mate van doorzettingsvermogen.  De beloning is dat er rust en ruimte ontstaat in je hoofd. Je zult je beter voelen en je bent in staat om ook bij een hoge werkdruk rustig en helder te blijven.

Inhoud

De inhoud van de Mindfulness training is ontworpen voor medewerkers in een uitdagende werkomgeving. Er worden voorbeelden gebruikt uit werksituaties die afgestemd worden op de bedrijfscultuur. De training duurt acht weken met een wekelijkse bijeenkomst van de deelnemers van 2,5 uur. Van de deelnemers wordt verwacht dat zij zelf dagelijks oefenen.

Tijdsduur en aantal deelnemers

  • 8 wekelijkse sessies van 2,5 uur
  • als onderdeel van een gezondheidsdag ook uit te voeren als korte kennismaking van 1 uur
  • maximaal 12 deelnemers

Gerelateerde activiteiten

  • Mindfull mediteren (sessie van 1 uur)

Interesse?

Neem contact met ons op! We geven u graag meer informatie over de Mindfullnes training.