Deze workshop biedt een unieke kans om de verborgen wijsheid van dromen, dagdromen, associaties en gevoelens (DDAG) te benutten en te gebruiken als een krachtig instrument voor collectieve reflectie, groei en innovatie binnen uw organisatie.
Social Dreaming in Bedrijven
Ontdek de kracht van collectiviteit voor innovatie en groei
Het doel van deze workshop is om deelnemers kennis te laten maken met Social Dreaming en hen te helpen begrijpen hoe dromen kunnen worden gebruikt als een bron van collectieve kennis en inzicht om uitdagingen binnen organisaties aan te pakken en nieuwe mogelijkheden te verkennen. De sessie vindt plaats in een traditionele yurt of grote tipi in een bosrijke omgeving.
Programma inhoud
Social Dreaming is afkomstig uit de Group Relations Theory en is ontwikkeld door Gordon Lawrence (1982). De Group Relations theory wordt gebruikt om autoriteit, leiderschap en groeps-, organisatie- en systeemdynamiek te begrijpen. Door het delen van dromen, dagdromen, associaties en gevoelens (DDAG) ontstaat op een laagdrempelige manier een dialoog waarin deelnemers thema’s die vaak onder de oppervlakte blijven, bespreekbaar kunnen maken. De beelden die ontstaan vanuit DDAG geven een vruchtbare bodem voor inhoudelijke gesprekken over de vraagstukken die spelen in organisaties.
Social Dreaming biedt verschillende voordelen in het kader van zingeving op het werk en het bevorderen van vitaliteit binnen organisaties:
- Versterking van teamverbindingen: Door samen DDAG te delen en te interpreteren, ontstaat er een gevoel van verbondenheid tussen teamleden. Dit proces moedigt open communicatie aan en bevordert een gevoel van gemeenschap binnen het team.
- Diepgaande reflectie en inzicht: DDAG bieden vaak toegang tot diepere lagen van ons onderbewustzijn. Door onderzoek te doen naar de gemeenschappelijkheid van wat zich zichtbaar maakt tijdens de socialdreaming sessie krijgen we zicht op wat er zich op dieper niveau afspeelt binnen de organisatie. Doordat er geen hiërarchie is in DDAG ontstaat een laagdrempelige manier om met elkaar in gesprek te komen.
- Creatief denken en probleemoplossend vermogen: Droominterpretatie moedigt het vermogen aan om symboliek en metaforen te begrijpen, wat het creatieve denkproces stimuleert. Teamleden kunnen nieuwe perspectieven en ideeën genereren voor het oplossen van organisatorische uitdagingen door nieuwe inzichten toe te passen.
- Bevordering van inclusiviteit: Social Dreaming creëert een gelijk speelveld waarin alle stemmen gehoord kunnen worden, ongeacht de hiërarchie binnen de organisatie. Dit moedigt inclusief leiderschap aan en biedt ruimte voor diverse perspectieven en ervaringen.
- Het stimuleren van een lerende cultuur: Social Dreaming moedigt een cultuur van voortdurende groei en ontwikkeling aan, waarin teamleden worden aangemoedigd om te reflecteren, te leren van elkaar en open te staan voor nieuwe perspectieven.
Programma specificatie
- 2 dagdelen, eventueel op 1 dag.
- Ideaal om te combineren met ‘Slapen in een tipi’.
- Maximaal aantal deelnemers: 50.
Daarom Helder Werk
- 20+ jaar ervaring
- 150+ tevreden bedrijven
- Landelijk actief
- Programma's op maat
- Snel en professioneel
Ontmoet jouw trainer
Jantine
Jantine heeft passie om mensen weer dichterbij hun innerlijke natuur te brengen en een gezonde balans in groepen te brengen.