Adem je gezond en ontspannen

Onze ademhaling weerspiegelt onze gemoedstoestand. Wanneer we ontspannen zijn, ademen we diep en ruim en wanneer er stress is ademen we hoog in de borst of vergeten zelfs te ademen. De meeste mensen krijgen door hun manier van ademen te weinig zuurstof binnen, wat vermoeidheid, ziekte en nog meer stress kan veroorzaken.

Inhoud

Door bewust te ademen en diverse ademtechnieken toe te passen ontstaat er ruimte om (onbewuste) spanning los te laten en voelen we letterlijk meer ademruimte ontstaan. Een ademsessie optimaliseert de long capaciteit en het lichaam zal zich ook na de sessie herinneren wat het moet doen wanneer spanning het lichaam weer overneemt. Met een gezond adempatroon vergroot je je energie en dit neem je de hele dag met je mee.

De docent combineert ademhalingstechnieken uit de zowel de yoga traditie als de wetenschappelijk onderbouwde techniek die de “verbonden ademhaling” wordt genoemd. Voordat we aan een oefening beginnen legt de docent uit waarom we de oefening doen en wat het beoogde effect is. Er is ruimte om vragen te stellen maar ook om de innerlijke rust te ervaren die een ademsessie zo effectief maakt.

Tijdsduur en aantal deelnemers

  • Workshop van 1 uur
  • maximaal 12 deelnemers bij een live sessie. Indien gewenst kunnen er meerdere ademcoaches worden ingezet bij grotere groepen.

Gerelateerde trainingen en workshops

  • Yin Yang Yoga
  • Mindfulness wandeling

Interesse?

Neem contact met ons op! We geven u graag meer informatie over deze training.