Een simpele oefening om beter in te slapen

Heb je moeite om in te slapen? Je bent niet de enige. Bijna 20% van de mensen kampt met slaapproblemen. En dat terwijl slaapgebrek je veerkracht aantast en je prikkelbaar, depressiever en minder waakzaam maakt. Het heeft gevolgen voor zowel je privéleven als je werk.

In onze ‘Slaap Lekker’ trainingen helpen we medewerkers om hun natuurlijke slaapritme weer te hervinden. Hieronder vast een simpele oefening die iedereen thuis kan doen die je nachtrust bevordert.

Ademhalingsoefening

Er is een directe relatie tussen de manier van ademen, de hartslagfrequentie en de mate van ontspannenheid. Deze oefening maakt hier op een simpele manier gebruik van. Je doet deze oefening elke avond voor het slapen gaan gedurende 10 minuten.

  1. Ga rustig in bed liggen op je rug en leg je handen op je onderbuik. Voel zonder nog iets te veranderen hoe je buik licht omhoog komt bij een inademing en omlaag gaat bij een uitademing.
  2. Adem op een natuurlijke manier in
  3. Adem vervolgens langer uit dan je inademt. In het begin kan dit lastig zijn. Als dat zo is, adem je minimaal even lang in als uit. Als dat goed gaat, verleng je je uitademing.
  4. Blijf hiermee 10 minuten doorgaan. Draai je daarna om en slaap lekker!
  5. Het lichaam heeft tijd nodig om te wennen aan deze oefening. Doe deze oefening daarom gedurende een maand elke avond voor het slapen gaan. Je zult merken dat je makkelijker inslaapt en ook meer uitgerust wakker wordt.

 

Informatie aanvragen over de Slaap Lekker training.